11 maj 2020

Saturn retrograd - så skruer vi op... og ned

Det er mandag den 11. maj 2020 og flere dele af samfundet begynder så småt at åbne igen i nogle trin over det næste par uger.

Der er igen et tegnskifte. Merkur går i Tvillingerne ved midnat. Men inden da er planeten i eksakt kvadrat til Mars. Der kan nok blive noget ballade og ufred - verbalt - omkring hele det her åbningscirkus. En lidt hektisk stemning og mærkbar travlhed, måske også uro omkring de vilkår der er stukket ud. Mars er stadig i Vandbæreren og hævder sin uafhængighed og distance mens Merkur i Tyren hævder sin fastholdelse. Stikordene "Holde Afstand" og "Holde Fast" er vist adækvate her.

Det er sjovt som det astrologiske sprog afspejler jordelivet...

Saturn, derimod, er stoppet op og sætter nu kursen mod Stenbukken igen, som den vil komme tilbage til om knap to måneder, den 1. juli 2020.

Saturn retrograd: der skal rettes fejl, rettes op og genovervejes. Det er nok det vi vil få at se her efter den gradvise genåbning - hvad går godt og hvad går mindre godt. Der bliver nok rullet lidt tilbage, men hvad det bliver ved jeg ikke.

Om få dage går Mars over i Fiskene og kan miste noget mod men til gengæld give ofre i den gode sags tjeneste. Venus og Jupiter vil gå retrograd om få dage også og måske få os til at indse at de seneste måneders lockdown også har medført noget godt.  Jeg forestiller mig det sådan, at først vil vi styrte ud og handle... om en uge vil vi styrte ud og gå på cafe... bare for at stille abstinenserne. Men så...

I hvert fald er det sådan at i denne uge 20 sker der flere astrologiske hændelser næsten samtidig og det vil naturligvis kunne ses her hos os i menneskelivet. Der bliver mere aktivitet, det bliver i små bidder og der bliver skruet ned i forhold til "normalen" og sikkert også løftet flere pegefingre.

Og i morgen skal jeg til frisør og klippes... to måneder senere end planlagt. Det er de små glæders store tid.