06 maj 2020

Månen i Skorpionen - melankolien får fat

Efter et par dages romantiseret fællesskabsfølelse i Vægten skifter stemningen gear.

Tre faktorer gør sig især gældende i dag den 6. Maj 2020.  Det er Månens aspekter til Saturn og Uranus og selve tegnskiftet til Skorpion.  Og som altid med Månen, vil det være forbigående og ofte flygtigt, men kan sætte processer i gang der rækker længere ud i fremtiden. 

I Skorpionen vil vi rette blikket indad, melankolien breder sig og man får kontakt med de dybere lag i psyken og mere eksistentielle sider af livet. Man er mere vemodig. 

Dagens to aspekter er modstridende. Først et kvadrat til Saturn hen over formiddagen. Alvoren får fat, man skal tage ansvar. Det kan føles tungt og besværligt, for der “nogen” der spænder ben. Man har mest lyst til at hengive sig til følelserne, men der noget arbejde der skal gøres.  

I aften er det Uranus der får fat i Månen og sætter os i en helt anden stemning. Der kan komme glimt af indsigt, impulsivitet og følelsesmæssige udsving fra det ene øjeblik til det andet. En ide eller pludselig følelsesmæssig indsigt kan blive starten på noget nyt, men ikke nødvendigvis revolutionerende. Man bliver let irriteret men falder hurtigt ned igen.