04 maj 2020

Forbrændt Merkur og drømmende Venus

Merkur er klædt ud som Ikaros og kommer  i dag så tæt på Solen at han bliver forbrændt. Det sker på 14 grader Tyr kl. 23.45.

Når Merkur bliver forbrændt, bliver han blændet af Solen, opslugt af den vældige kraft han intet kan stille op imod. Det er et kosmisk lockdown, der sker i dagene op til Merkurs retrogradbevægelse den 13. maj. Det bliver to skridt frem og et tilbage, med ny indsigt. Forhåbentlig.

En forbrændt Merkur i fødselshoroskopet kan fortælle om et stort ego der heller taler selv end lytter til hvad andre har at sige. Nu er det ikke et fødselshoroskop jeg taler om her, men en kollektiv energi der kan vise sig som et sammenbrud i en eller andet sektor af samfundet. Det kan give en stemning af nogen akut panik, der dog lægger sig igen når man har forstået hvad der egentlig er på færde.

Samtidig kulminerer kvadrataspektet mellem Venus og Neptun, så det kan blive en romantisk-nostalgisk 4. maj med særligt mange lys i vinduerne. Og vin på bordet. Der skal hygges og drømmes om hvordan fremtiden skal være - lægges luftige planer. Det er godt at drømme, det er kreativt at drømme.

Ellers er der ikke så meget på færde. Stilstanden er mærkbar med en understrøm af utålmodig forventning om de næste faser i genåbningen af samfundet.  Men vi får ikke noget at vide før kort før 10. maj, har jeg lige set i nyhederne. Det giver god mening eftersom det er fra den 11. maj og en ugestid frem de fleste nye aspekter i denne måned vil finde sted.

Vi er i orkanens øje. Om en uge går det løs.