21 april 2020

Venus i Tvillingerne

Egentlig er det en gammel nyhed. Venus har været i Tvillingernes tegn siden 3. april 2020, så hvorfor er det så interessant nu knap tre uger senere?

Det skal jeg sige dig. Venus vil være i tegnet i hele fire måneder, mod normalt fire uger. Det skyldes at planeten vil gå retrograd fra 13. maj til 25. juni 2020 og forlader først Tvillingerne den 8. august 2020.

Venus har i noget tid været aftenstjerne og vi kan se dens klare lys blinke på den vestlige himmel lige efter solnedgang. Når vi kommer til den 4. juni går Venus bag om solen (set fra vores jordiske synspunkt) og forsvinder fra vores synsfelt i nogle dage for at dukke op igen som morgenstjerne på den østlige himmel lige før solopgang.

Tvillingerne er kendt som det mest mangfoldige tegn i zodiaken. Det er her der informeres, udveksles, undersøges, researches, formidles, snakkes og socialiseres. Og lige netop nu i disse coronatider, må vi ikke have fysisk nærkontakt eller forsamles til festivaler og events med mange mennesker. Alt er aflyst til 1. september - indtil videre. Venus er om nogen, den planet der har mest brug for relationer, samvær og social kontakt. Men hun skal til at tænke i nye baner.

En populær tolkning af Venus i Tvillingerne i et fødselshoroskop er, at man er meget social, livlig og elsker at hænge ud sammen med andre. Det vil jeg hermed bestride. Jeg har selv Venus i Tvillingerne og er ikke særligt socialt anlagt. Faktisk ganske tvært imod. Til gengæld er jeg enormt glad for bøger, at finde viden, at søge information, studere, nørde og ikke mindst skrive.

Jamen det er jo mere noget merkur-noget, er det ikke? Jo - det er det. Men Tvillingerne er et "merkurtegn", et læretegn (og lærertegn) og et skribenttegn. Og med Venus her, vil jeg kalde det "kærlighed til viden og formidling".

Så derfor kan sommeren 2020 med Venus fire måneder i Tvillingerne - heraf omtrent fem uger retrograd plus for- og bagskygge - blive et vindue for nytænkning af brugen af sociale medier, elektroniske formidlingsmetoder og en renæssance for læsning af bøger - hvadenten det er på papir eller på ipad.

Forresten er tvillingevenus placeret i 12. hus i mit horoskop - hun isolerer sig gerne i sit hjemmebibliotek. Men er man en mere ekstrovert venustype (som sjældent vil være single) der får sin energi fra omgivelserne - venner, bekendte, kolleger og familie - så er opgaven at finde anderledes måder at få opfyldt sit behov på.