20 april 2020

Nu kommer den milde måned med Solen i Tyren

Ja, solen gik ind i Tyrens tegn i  går, den 19 april 2020 kl. 16.45.

Det er i sig selv ikke noget specielt. Det sker hvert år ved denne tid. Hvordan har sangen "Kom maj du søde milde" mon fået sin titel? Fordi Maj plejer at være en mild måned på vore breddegrader.  Det passer godt til Tyren, der er et sindigt, langsommeligt, mageligt og sanseligt tegn. Lad os kigge lidt på det.

Tyren har ry for at være stædig. Selv de mest uvidende om astrologi kender den betegnelse.  Men Tyren er så meget mere end det. Der er en tålmodighed og ro over Tyrens tegn, som man ikke må forveksle med ladhed eller dovenskab. Ting tager bare tid og hvis noget skal gøre grundigt så skal man have fat i en Tyr.

Maj måned er normalt også eksamenstid. De ældste klasser går på læseferie og repeterer årets lærdom. Et tyretræk er netop gentagelsen. Tyren elsker genkendelsen og nostalgien. Der er tryghed og sikkerhed i det velkendte.

Foråret springer ud i fuldt flor og lader os sanse, mærke, smage, dufte, se alt grønnes. Kåben kastes væk. Folk springer ud i den lette sommergarderobe og står i kø hos frisøren. Meget apropos.

Men. For der er et men et par dage. Og det er Saturn der ligger i kvadrataspekt fra Vandbæreren. Der er en alvor i luften, et ansvar der skal tages. Kobler vi den aktuelle coronalockdownsituation på det aspekt, så sker der en yderligere samfundsåbning netop i dag, mandag den 20. april 2020. Den åbning er belagt med regler og restriktioner som alle skal følge. Dette for at undgå, eller i det mindste begrænse, nye smittekæder. Der vil være en generel usikkerhed i de første dage, indtil en ny rutine har fundet et leje de pågældende steder - frisører, fysioterapeuter, massører, tandlæger, tatovører - virksomheder hvor man arbejder en til en med kunder og klienter. Vi skal alle lige lære at navigere med de nye adfærdsregler.

"Det skal nok gå altsammen" siger Tyren beroligende, "vi skal bare tage det med ro".
"Ja" siger Saturn, "og gøre det som er nødvendigt".