24 april 2020

Solen skæver til Neptun

I et par dage her, vil Solen fra 4-6 grader Tyr have et skævt blik på Neptun i 20 grader Fisk. Hvad mener jeg med "skævt"?

Det er fordi det er et halvkvadrataspekt, altså 45 grader.  Forstil dig et kvadrataspekt, en 90graders vinkel, her ville Solen se halvdelen af Neptun (og omvendt). Med halvkvadratet ser planeterne kun en fjerdedel af hinanden.

Det føles som en komprimering af energi. Ligesom et brændglas, hvor strålerne samler sig i et punkt. Solen skaber varme og vilje, mens Neptun ser mere køligt på tingene. Der er ikke meget aktivitet i det, men det kan være en koncentration af drømme, forestillinger, fantasi og i den kedelige ende også bedrag - (herunder selvbedrag. Men det er mest noget i et fødselshoroskop) -  Neptuns skyggeside.  Det er de fine, små indfald, erindringsglimt, spekulationer, men det bliver ikke til så meget mere, for man ser kun en lille flig af noget - resten ligger hen i mørke.

Halvkvadratet er ikke meget i  brug og det er svært at få øje på meningen med den. Det er et lille aspekt. Lidt som halvsekstilen, der ikke gør meget væsen af sig heller. "Vi vil gerne lege, men kan ikke rigtig finde hinanden". To viljer, to holdninger, der begge vil have deres eget igennem og derfor ikke rigtig kommer ud af stedet.

Solens konjunktion med Neptun fandt sted den 9. marts 2020, kort før der blev varslet lockdown. Det kan have betydning for forløbet. Solen vil gå videre en grad om dagen, er altså nu nået til halvkvadratet og først den 11. juni 2020 kommer den i fuldt kvadrat til Neptun. Så vil mere være afdækket og mere være klart, dvs hvad der før var uklart vil blive delvis oplyst. Oppositionen ser vi med Solen i Jomfruen til september - så vil hele sol-neptun-komplekset være fuldt oplyst. Hvad det vil vise, må vi se til den tid.