01 december 2020

Merkur i Skytten: Lad os så komme videre

Så åbner vi første låge i julekalenderen. Merkur slipper taget i den undergravende og afslørende Skorpion og smutter ind i den optimistiske Skytte i dag. Men kommer der nogen fest ud af det? Næppe. Optimismen kan måske spores i en håbefuld venten på coronavaccinen. 

Merkur har fart på nu. Kun knap tre uger i Skytten før han den 21. december løber ind i Stenbukkens alvorsfulde område hen over jul og nytår. 

Sagde jeg 21. december? Det er ligesom en skæbnedag for os jordlinge. Ikke blot er det vintersolhverv og vi kan fejre lysets genkomst. Det er også dagen hvor Saturn og Jupiter finder tæt sammen i et favntag i den første grad af futuristiske Vandbærer - hvis krystalkugler findes, så er det her de er. Det er tid at se fremad.

Men jeg foregriber mig selv her.

Merkur har skabt uro og mistillid i Skorpionen, på en måde som næsten ikke er til at bære. Borgmestre og partiledere er gået af og minksituationen har bragt regeringen på faldets rand. Måtte det ikke ske - en borgerlig fløjs mistillidsvotum vil være mere end katastrofalt som sagerne står lige nu, midt i en pandemi. Der er brug for at kaptajnen fører skibet i sikker havn - så kan oppositionen rasle med sablerne bagefter. Alt andet er uansvarligt, efter min ydmyge mening. Det er en helt uastrologisk betragtning. Jeg har ikke socialdemokraternes horoskop.

Nu bliver det så Skyttemerkur. Der kommer nok lidt mere fart på noget lovgivning og en mere åben kurs for hvordan corona skal slås ned. Og folk er med. Det er nu eller aldrig. Hvad der end kommer af nye tiltag som skal dæmme op - især i julemåneden hvor festhumøret mange steder er faretruende højt - så vil der være basis for samarbejde. Kortvarigt dog. Og netop hvis det bliver meldt ud som en kortvarig ekstraforanstaltning - ja, jeg tænker på yderligere restriktioner i Hovedstadsområdet som vil blive meldt ud måske i dag - så vil det være til at overse for de fleste. Merkur i Skytten: Lad os se at komme videre...

Er du også coronatræt? Ja, så er det nu hver enkelt af os skal tage ansvar for vores eget nærmeste område og tage den der fra. Hvis juletraditioner mv er truet, så se det som en særlig historisk jul, der går over i familiealbummerne som det år alting var anderledes. Det er da ikke så ringe.

Drop klynk og jammer - gør noget fornuftigt i stedet, om ikke nu, så i hvert fald  når Merkur går i Stenbukken ved solhverv. 

Der er håb. Dyrk det!