27 juni 2020

Mars skal 6 måneder i Vædderen


I morgen (28. juni 2020)  går Mars ud af Fiskene efter seks uger i tegnet og ind i Vædderen – et slags slut- og begyndelsespunkt, et “marsnytår”.

Har der i de seneste seks uger været noget ”handlingslammelse” i samfundet? Og forvirring? Fiskene dækker 6. og lidt af 7.hus i Danmarkshoroskopet og har derfor været hen over descendanten den 14.-15. juni. Hvad skete der i de dage?

Jo, det var i de dage at George Floyd blev dræbt af en politibetjent i USA. Det medførte demonstrationer mod racediskrimination mange steder i verden. Også i Danmark. Et oprør, der vil strække sig langt ind i fremtiden og som på et øjeblik har ændret praksisser – både gavnlige og knap så gavnlige. Hvad hjælper det at fjerne afsnit af serier, fordi ”man” mener de har racistisk indhold (også åbenlyst satiriske). Og hvad hjælper det at rive statuer ned af fortidens slavehandlere? At slette historien er at få kollektivt hukommelsestab – og det gavner bestemt ikke. Der skal en gradvis bevidsthedsændring til. Som med så meget andet i livet. Så kan statuerne stille og roligt komme på museum, hvor de hører hjemme og skolebørn kan høre historierne, om dengang det fandt sted som aldrig må ske igen.

Der skete sikkert også meget andet, men denne begivenhed må vist siges at overskygge alt andet på det tidspunkt.

Mars i Fiskene har været ”ude at svømme”.
Handlekraften får et følelsesmæssigt indhold, man handler – oftest impulsivt – på følelser, på ideologi, på selvopofrelse, på altruisme. Eller man handler på frygt – frygten for at drukne i verden, at blive oversvømmet, overvældet. Og man handler ud fra en offerposition – et kollektivt traume, som det at være en del af en udstødt eller forfulgt gruppe, uanset hvordan man definerer den.

Mars gik ind i Fiskene den 14. maj 2020 og skifter til Vædderen den 28. juni 2020. Men Mars alene gør det jo ikke. Alt dette skal ses på baggrund af den store tripelkonjunktion Jupiter-Saturn-Pluto i Stenbukken, der har sat verden på den anden ende siden Januar og i særdeleshed Marts. Ingenting står alene men må ses i kontekst. Altid.

Når Mars nu går i Vædderen sker der noget ganske særligt. Planeten vil nemlig gå retrograd fra den 9. september til den 14. november, mens den stadig er i Vædderen, sit hjemtegn. Det vil sige, at vi har en Mars i Vædder indtil 6. januar 2021. Normalt gennemgår den et tegn på ca. 6 uger – her er vi i Vædderland i hele 6 måneder. Desuden er det kun hvert 2. år Mars er retrograd.

Hvad så med det?
Handlekraft, drivkraft og aggression skifter udtryk. Fra den følelsesmæssige og lidt uderfinerlige tilstand i Fiskenes domæne, vil der nu opstå en klar og utvetydig konfrontation med virkeligheden.

Vædderens virkelighed er den impulsive sætten i værk, initiativ og første spadestik. Jeg bygger først og søger tilladelse bagefter, kunne være en devise. Meget i samfundet skal ”bygges om” eftersom konteksten stadig er Jupiter-Saturn-Pluto i Stenbukken, der danser videre med en omkalfatring af riger og landes strukturer.

Hvis jeg skal gætte på noget, så tror jeg at der kommer større nedlukninger igen i løbet af september-oktober 2020, fordi ”feberen” (Mars i Vædderen er varm og tør) blusser alt for meget op igen og bliver mere langstrakt pga den retrogade bevægelse. Retrograd tolkes som regel sådan, at “noget skal hentes tilbage og gøres om”. Det er to skridt frem og et tilbage.  Det passer også nogenlunde med at Jupiter atter rammer Pluto den 12. november med virkning et godt stykke tid før og efter den dato, som måske og forhåbentlig vil markere et punktum for det akut øgede smittetryk.

I Danmarks horoskop (og her går jeg ud fra 5. juni 1848, kl. 12.12 Kongens Lyngby, som er Karl Aage Jensens (Astrologihuset) nylige omkorrektion som jeg finder interessant og plausibel), vil Mars bevæge sig gennem sidste halvdel af 7. hus (forholdet til de andre, udlandet, EU osv) og bevæge sig ind i 8. hus den 21. juli 2020 hvor den vil forblive indtil udgangen af Vædderen i Januar 2021. Altså et stærkt fokus på 8.hustemaer, som bl.a. omfatter vores fælles penge, den skat vi alle betaler, statsmidlerne. Mars vil i øvrigt gå i konjunktion med hele fire planeter, som befinder sig i Danmarkshoroskopets Vædder, nemlig Saturn, Mars, Uranus og Pluto – i nævnte rækkefølge. Især vil konjunktionerne til Uranus og Pluto sidst i tegnet falde sammen med et kvadrat til de tre aktuelle transiterende hovedaktører i Stenbukken, som vi heller ikke her kan se bort fra og som kan få gemytter i kog: diskussioner, skænderier, uenigheder og eventuelt splittelse på højt niveau.

Det kan betyde, uden at gå for meget ind i forsøg på konkrete gætterier,  at Danmarks forhold til EU og de penge vi i det regi er fælles om, vil komme stærkt i fokus – låntagning, der også diskuteres, vil komme på den akutte dagsorden, ligesom vi vil se omstruktureringer af vores individuelle skattebetalinger og nationaløkonomi i øvrigt.

Der er også små lyspunkter.
Med en sekstil til Solen i Tvillingerne og trigon til Jupiter i Løven i slutningen af Juli, starten af august vil vi fra Mars’ position opleve en form for goodwill, en lettelse af en art. Jeg kommer her til at tænke på at regeringen har lovet alle på overførselsindkomst en tusindkroneseddel.  Solen og Jupiter har dog ikke eksplicit noget med penge at gøre, men kan måske øge personligt forbrug. Jeg ved ikke hvad jeg skal mene om det… den falder sikkert på et tørt sted hos mange, men det er jo dog en myggepis i atlanten.  I hvert fald kan der være nogle dage hvor vi kan ånde lidt mere frit. Aspektet varer kun en god uges tid.

Måske vil tingene på det økonomiske felt stabilisere sig noget, når Mars går i Tyren til Januar 2021 og i konjunktion med Venus omkring 2. februar. Både Tyren og Venus har at gøre med penge og besiddelser, ligesom Venus her hersker over Vægtens tegn som er Danmarkshoroskopets 2. hus, også et pengehus. Det kan tænkes at de store økonomiske transformationer falder på plads på det tidspunkt.

Nå, som sædvanlig sludrer jeg bare løs og kommer for langt ud…i fremtiden.  Det er som tankebølger der slår mod tastaturet og den ene tager den anden. Det passer i grunden fint med Mars i den sidste Fiskegrad i dag. Den må lige slå lidt med halen før den smutter ind i ildlandet. Det bliver spændende at følge den der.

Og jeg glæder mig personligt til at Mars kommer ud af sumpen og giver lidt mere energi, for den har godt nok været lav. Måske du også har observeret det? Tiden er kommet til lidt mere aktivitet – i det omfang smitterisiko og hedebølge tillader. Alt over 25 grader og jeg er i nedsmeltningstilstand med fast base ved en ventilator.

God weekend fra sludrechatollet, yogamåtten kalder.